Avanza Bank

Data Scientist/Analyst

Job description

Vår vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor. För att lyckas i det arbetet behöver vi skapa förståelse och insikter om våra kunders beteenden. Låter det kul att skapa den förståelsen genom datadriven analys? Vill du dessutom bli del av ett drivet och engagerat analysteam som lägger stor vikt vid ödmjukhet, sammanhållning och att ha kul tillsammans? Läs vidare!


Om rollen

Vi söker dig som vill jobba med Data Science och analys, och lockas av att arbeta datadrivet. Som Data Scientist/Analytiker hos oss jobbar du nära utvecklingsteamen med analyser, insikter och uppföljningar av produkter, funktioner och mycket annat. Parallellt stöttar du övriga delar av Avanza kring affärs- och datarelaterade frågor.


Du kommer även ha ansvar för större, teamöverskridande projekt där djupare insikter och modellering av kundbeteende kan hjälpa oss att ta nästa steg i att förstå hur vi bäst hjälper våra kunder och följer upp på våra mål. Det genomgående fokuset är att analysera våra produkter, vår affär och våra kunder och dela dessa insikter för att hjälpa Avanza att fatta bättre beslut.

Du kommer ingå i vår centrala analysarea som består av 7 personer. I gruppen finns kollegor med olika spetskompetenser som gör att vi kompletterar varandra och tillsammans kan stötta hela Avanza med analyser och insikter.


I rollen ingår att:

  • Stötta utvecklingsteamen med datahantering, analys och beslutsunderlag i deras löpande arbete och driva på för ett mer datadrivet arbetssätt
  • Utvärdera samt följa upp nya produkter, funktioner och kampanjer
  • Utveckla statistiska-/ML-modeller som kan hjälpa oss förstå vår affär och våra kunder bättre.
  • Sprida insikter och statistik vidare i organisationen
  • Delta i att bygga upp en analysmiljö på Avanza avseende såväl data som metodik
  • Utbilda, inspirera och dela med dig av din kunskap både inom gruppen och inom Avanza i stort


Om dig

I den här rollen får du stor möjlighet och uppmuntran att utvecklas i din roll och inom ditt specialistområde, så vi tror med fördel att du är nyfiken!


Dessutom tror vi att du har:

  • Universitetsutbildning inom matematik, statistik, datavetenskap alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av att jobba i BI-system
  • Har god erfarenhet av kund- och affärsanalys
  • Har erfarenhet av SQL/BigQuery, samt statistisk-/ML-modellering med hjälp av Python och Notebook.


Meriterande:

  • Har erfarenhet av att visualisera statistik, tex i form av dashboards eller i presentationer
  • Är trygg med att hålla presentationer och dragningar för både team och större grupper


För att lyckas i den här rollen är du inte bara skicklig inom ditt specialistområde utan vi tror även att du matchar in på de personliga egenskaper vi söker:


I denna roll söker vi en person som värdesätter samarbete och bidrar till att skapa en positiv och givande arbetsmiljö för sina kollegor. Du är snabbtänkt, nyfiken och har en stark vilja att lära dig nya saker och metoder. Du tar dig an komplexa uppgifter med självförtroende och har en förmåga att snabbt anpassa dig till förändringar och utveckla nya färdigheter.


Som en aktiv deltagare i diskussioner och en tydlig kommunikatör, hjälper du teamet och andra samarbetspartners att nå beslut. Du är noggrann, resultatinriktad och van vid att sätta upp och följa mål både för dig själv och för projektet.


Ansökan:

Skicka gärna din ansökan snarast då urvalet sker löpande, dock senast den 20 Oktober. Vi tar inte emot ansökningar via mejl p.g.a. GDPR. Välkommen med din ansökan!


Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.