Job description

Vill du vara med och bygga upp en ny avdelning inom datadriven analys och bidra till att utveckla marknadens bästa kundunika upplevelser? Datadrivna kundinsikter är viktigare än någonsin och vi söker dig som vill ta dig an den spännande möjligheten att få vara med och bygga upp och utveckla vår nya satsning inom datadriven analys. Vi är ett lokalt och kundägt bolag som erbjuder kundunika upplevelser och en helhet inom bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling. Som data scientist hos oss arbetar du med prediktiv analys och datadrivna kundinsikter tillsammans med våra affärsområden och med dataanalytiker inom hela Länsförsäkringsgruppen.


Om jobbet


Som data scientist hos Länsförsäkring Kronoberg arbetar du med utveckling av prediktiv analys och är motorn i vår utveckling av nya datadrivna arbetssätt och kundinsikter. Hos oss får du en unik möjlighet att vara med att utveckla och bygga upp vår nya avdelning inom datadriven kundanalys och utveckla kundinsikter tillsammans med våra affärsområden, stödjande funktioner och övriga bolag inom länsförsäkringsgruppen. Du ingår i ett tvärfunktionellt team på funktionen för Strategi och Affärsutveckling med fokus på analys, kundinsikter och optimering av affären. Omkring dig har du engagerade kollegor på Länsförsäkring Kronoberg och ett nationellt analysnätverk med dataanalytiker från Länsförsäkringsgruppen.


Du arbetar med att leverera avancerad kundanalys för att kontinuerligt utveckla bästa möjliga kundupplevelse. Du bidrar med din expertis, arbetar kontinuerligt med att förflytta vår förmåga att arbeta data- och insiktsdrivet.


I rollen ingår att tillsammans med våra affärsområden förstå våra affärsutmaningar och behov och tillsammans med kolleger i ett tvärfunktionellt team utvecklar du prediktiva analysmodeller som skapar värde för både kunder och medarbetare. Du är med och utvecklar vår framtida analysförmåga att ge relevanta erbjudanden till våra kunder baserat på behov och beteende. Du värdesätter teamarbete och en öppen, lärande kultur där vi delar kunskap och insikter med varandra.


Som vår Data Scientist kommer du bl.a.


  • Bygga upp och vidareutveckla prediktiva modeller för framåtblickande och datadriven kundanalys.
  • Översätta verksamhetens behov och utmaningar till analytiska frågeställningar och utifrån det föreslå modell, informationsbehov, kravspec och uppföljning.
  • Delta i det löpande arbetet med att utveckla analysmiljön, dess funktionalitet och bolagets förmåga att löpande ta analysmodeller i drift. Till din hjälp har du ett analysnätverk med dataanalytiker från hela Länsförsäkringsgruppen.
  • Utveckla nyckeltal och analysmodeller för att segmentera och bedöma potential i vår kundbas, t.ex. bidra till ökad konvertering och korsförsäljning.
  • Skapa beslutsunderlag för bolagets affärsområden och funktioner.


Vem är du?


Du ska ha en mycket god förståelse och förmåga att kunna sätta dig in i verksamhetens behov, god analytisk förmåga samt förmåga att förmedla komplexa frågor på ett begripligt sätt. Du är intresserad av hantering av modeller, datamängder och analysarbete. Du trivs med att arbeta nära affären och kunderna och med att samla in och omvandla affären och kundernas behov till prediktiva modeller, analyser och beslutsunderlag.


Vi ser gärna att du har:


  • Högskole- eller universitetsutbildning inom statistik, matematik, teknik, IT eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete med prediktiva modeller och analysmetoder, statistiska modeller, segmenteringsmodeller eller andra typer av avancerad analys.
  • Genuint intresse av att arbeta med hantering av stora datamängder, uppbyggnad av modeller, analysarbete eller motsvarande.
  • Goda kunskaper och erfarenheter av SQL, R, Python, och/eller MLflow.
  • Erfarenhet av arbete med datadriven analys och kundinsikter inom t.ex. marknadsföring, bank, försäkring, management, företagsplattformar eller liknande.
  • Förmåga att se helhetsperspektiv.
  • Flexibel, strukturerad och organiserad.


Som person vet du hur man bygger nätverk och är bra på att kommunicera. Du är självständig, analytisk, prestigelös och har en pedagogisk förmåga att dela med dig av din kunskap.


Låter det intressant?


Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.


Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta Susanna Kronsell, Chef Strategi och Affärsutveckling, telefon 072- 144 92 90, eller facklig representant Anna Frobe Pettersson, 0470-72 01 37.


Sista ansökningsdag: 2023-05-05


Om oss


Länsförsäkring Kronoberg är ett bolag som sedan starten 1801 ägs och styrs av sina kunder. Vi finns till för att ge kronobergarna en enklare vardag och en tryggare framtid, och sätter alltid våra kunder i första rummet. Det gör vi genom att erbjuda en helhet inom bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling. Men också genom att långsiktigt engagera oss i det samhälle vi och våra kunder är en del av. Det gör att vi varje dag känner att vi gör något meningsfullt i kronobergarnas liv. Och det är därför vi har så nöjda kunder. Vi är cirka 160 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby, Älmhult, Alvesta och Tingsryd.


Vi tror på det vi gör. Och dom vi gör det för.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Testsieger.de
April 26, 2024
Ford Motor Company
April 26, 2024
Nexi Group
April 26, 2024

People Data Scientist (f/m/d)