Bonnier News

Data Scientist med intresse för ML Ops

Job description

Vill du jobba med AI, maskininlärning, och tillämpad analys på Nordens största mediehus där vi nu tar nästa steg i att skapa morgondagens journalistik?


Skulle du trivas i ett självständigt team som använder den senaste tekniken för att lösa komplexa problem inom hela organisationen? Då är Data Science-teamet på Bonnier News rätt för dig.


Om oss

Vi på Bonnier News använder data för att revolutionera journalistiken. Data Science-teamet arbetar för att skapa värde ur den datan genom att automatisera och förbättra processer och beslut. Vi har varierande projekt som spänner över hela organisationen, vilket ger en omväxlande arbetsmiljö med många möjligheter att lära sig nytt och utvecklas.


Vårt team består av medlemmar med olika bakgrunder och erfarenheter, vilket bidrar till ett kreativt och inkluderande arbetsklimat. Vi arbetar både från kontoret på Gjörwellsgatan i Stockholm och på distans, vilket ger en flexibel arbetssituation där gemenskap och samarbete uppmuntras genom regelbundna luncher ihop och sociala aktiviteter.


Om rollen

I rollen som Data Scientist kommer du att fokusera på att bygga och underhålla robusta och skalbara ML-system. Du och teamet ansvarar för att driva vårt arbete med MLOps-infrastruktur, säkerställa drift och övervakning av modeller i produktion samt optimera ML-pipelines. Du kommer att arbeta med hela kedjan från rådata till modellträning och produktionssättning.


Vi arbetar med projekt som påverkar över sex miljoner läsare varje dag, från NLP-modeller för ämnestaggning till prediktiv analys för tidningsdistribution och personaliserade användarupplevelser. Teamet jobbar ofta med mobb- och parprogrammering för att säkerställa kvaliteten och för att få en bra arbetsmiljö.


Din erfarenhet

Vi söker dig som har utbildning och arbetslivserfarenhet inom Data Science och Maskininlärnings-området och ett intresse för ML Ops. Praktisk arbetslivserfarenhet och kunskaper i Python är ett grundkrav.


Vi tror att du har några eller fler av följande erfarenhet/kunskap/intresse med dig:

  • + 2-3 års erfarenhet som Data Scientist/ML Engineer
  • Kunskap om ML-modeller i produktion
  • Kunskap om MLOps-verktyg som Kubeflow eller MLflow
  • Du har även kunskap om standardbibliotek för maskininlärning, SQL, och erfarenhet av att arbeta med tester och stora datamängder
  • Erfarenhet av containers och molnplattformar som GCP eller AWS är meriterande
  • Du behärskar även svenska och engelska i tal och skrift


Vem är du?

Vi tror att du är en analytisk och tekniskt skicklig person som gillar att ta initiativ och driva projekt framåt. Du har en kreativ ådra och trivs med att arbeta i team där samarbete och kunskapsdelning står i centrum.


Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader.

Du kommer att tillhöra Data Science-teamet inom Tech-avdelningen med kontor på Gjörwellsgatan 30, Kungsholmen i Stockholm.


Hos oss tror vi att det bästa upplägget är en mix av att ses på kontoret och de positiva effekter det ger, och även ha möjligheten att jobba hemma ibland för att få ihop livspusslet och bibehålla fokus. Vi är en arbetsplats med den trygghet som väl utformade kollektivavtal innebär. Du får friskvårdsbidrag, rabatter och fri prenumeration på våra nyheter, extra ersättning vid föräldralön, pensionslösning inom ITP1 men framför allt en inspirerande arbetsmiljö med fantastiska kollegor!


Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande. Vill du veta mer gällande hur vår rekryteringsprocess ser ut kan du klicka här!


Med anledning av GDPR har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via email.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Particleblack
September 18, 2024

Data Scientist

Data Scientist

Discovery Limited
September 18, 2024

Data Scientist