Trygg-Hansa

Claims Data Analyst

Job description

Till teamet Claims Portfolio Management inom Trygg-Hansas skadeverksamhet söker vi nu en Claims Data Analyst som kan omvandla stora mängder data från olika datakällor till värdeskapande aktiviteter och insikter.

Om rollen

Som Claims Data Analyst visualiserar och tillgängliggör du data och är involverad genom alla steg i processen - från dataextrahering, bearbetning och analys till implementering och uppföljning. I rollen arbetar du mycket under eget ansvar men även i nära samarbete med andra Data Analysts i teamet, samt med kollegor från andra delar inom organisationen.

I Rollen Kommer Du Exempelvis Att

  • Utveckla nya rapporter med grunddata oftast från SQL server och DB2 databaser.
  • Förvalta och underhålla befintliga dataflöden i framför allt SAS, Power BI och Qlik Sense.
  • Omsätta dataönskemål från verksamheten genom att analysera såväl försäkringar, skador och processflöden.
  • Supportera skadeverksamheten i löpande data- och analysfrågor.
  • Visualisera data och bygga rapporter i Power BI.
  • Svara på frågor om våra rapporter och bidra till att slutanvändaren förstår dess innehåll.

Föredragen placeringsort är Stockholm, med möjlighet till placering i Malmö för rätt kandidat.

Din profil

För att lyckas och trivas i denna roll tror vi att du har:

  • En universitetsexamen med kvantitativ inriktning, tex Statistik/Matematik/Data.
  • Ett par års arbetserfarenhet av en analytisk roll.
  • Stark förmåga att visualisera data och presentera analysresultat på ett pedagogiskt sätt.
  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du analytiskt lagd med gedigen erfarenhet av databearbetning och hantering av stora datamängder i SQL. Kunskaper i analysverktyg som SAS/R/Python är ett plus. Vidare har du intresse av att förstå verksamheten och kunna omsätta dess behov till tillgänglig data. Du har erfarenhet av att arbeta holistiskt längs värdekedjan där du själv ansvarar för hela processen som krävs för att kunna leverera och presentera framtagen data för slutanvändare. Du blir motiverad av att leverera lösningar som gör skillnad för vår verksamhet.

Vi erbjuder

Hos oss erbjuds du möjligheten att arbeta i ett team och på en arbetsplats där vi prioriterar tillit, ansvar och att skapa utveckling.

Vi är övertygade om att tillit och frihet under ansvar motiverar din nyfikenhet och mod att bryta ny mark. Du får kollegor och ledare som betonar både välmående och utveckling. Hos oss upplever du en kultur som bygger på självledarskap, tillit och stort personligt ansvarstagande.

Hos oss är utveckling och lärande något som ständigt pågår – och vi vill att du växer. Vi ser det som en stark motivationskraft att du vill dela med dig av din kunskap och erfarenhet för att på så sätt både inspirera och utvecklas tillsammans med dina kollegor, kunder och partners. Oavsett vad som driver dig är vi där och stöttar dig under din utvecklingsresa hos oss.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2024-05-19. Urvalet sker löpande, vi kan därför komma att ta ner annonsen före sista ansökningsdatum.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Head of Claims Portfolio Management, Nikolai Kleis på +46 73 251 73 08 eller via mail nikolai.kleis@trygghansa.se. Notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Vill du veta mer om hur vår ansökningsprocess går till? Så här rekryterar vi.

Vi undanber oss kontakt från annons-, konsult- och rekryteringsföretag gällande våra annonserade roller.

Fackliga representanter

Akademikerföreningen: Lena Darin, lena.darin@trygghansa.se

Forena: Elias Bakk, elias.bakk@trygghansa.se

Om oss

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är i dag en del av Tryg-koncernen, Skandinaviens största sakförsäkringsbolag. Som medarbetare på Trygg-Hansa arbetar du med 7 500 engagerade kollegor över hela Tryg-koncernen i Sverige, Norge och Danmark. Tillsammans skapar vi trygghet för livet.

Följ oss på LinkedIn eller besök Jobba hos oss – karriär – anställning | Trygg-Hansa (trygghansa.se)

White text

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Prima
May 14, 2024
Hastings Direct
May 14, 2024

Claims Data Analyst

ClickJobs.io
May 14, 2024

Claims Data Analyst